Sverige, Sverige fosterland...

Mitt fosterland är på väg utför, långt, långt utför... När man har chansen, som jag, att se landet utanför blir man fundersam. Vad är det som sker? Varför? Hur?

Norge har nu gått om och har större ekonomi än Sverige, Norge har halva befolkningen. Norge har olja säger alla svenskar, ja det stämmer. Men det är Statiol-Hydro,  Sverige har Atlas Copco, Ericsson, Volvo, Sandvik, Elekrolux, SCA.. and the list goes on... Visst oljan har ju inge downperiod, men de 30 största företagen i Sverige har funnits längre än Norge haft olja... 

Inom sporten suger man nuförtiden. Förutom damerna då, inom de flesta grenar. Holm var ju igång, men han är väl iofs så nära dam man kan komma... Hockey, Innebandy och fotboll är väl de enda grenarna man fortfarande kan göra något väsen utav sig i. 

Snart finns det väl inga städer kvar i inlandet, det är bedrövligt när man sätter foten där. Sverige är Stockholm, sedan ingenting, ingenting, ingenting, Göteborg. Malmö och Skåne har skött sig själv sedan man slog ihop Malmö hus län och Kristanstads... Det är ingen som brytt sig eller ensingång funderat på att ge sig över Hallandsåsen sedan dess... 

Nej Stockholm är en vacker stad, underbar faktiskt. Men j-vlar vad Sverige har centraliserat sig därifrån. Ibland får man nästan en Kim II sung feeling när man ser nyheterna på svensk TV, det måste liksom ha skett en kärnkraftolycka utanför Stockholm för att det skall nämnas något. I Stockholm räcker det att det snöar och är kaos i pendeltågstrafiken för att det är debatt och 10 minuters inslag. 

Jag avlsutar med att citera Joakim Berg... 

"Sverige, Sverige älskade vän 
En tiger som skäms 
Jag vet hur det känns 
När allvaret har blivit ett skämt 
När tystnaden skräms 
Vad är det som hänt"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0